Home | Contact | Voorstellen | Download bestelling
Winkelwagen
Liedjes
Lesidee
Workshop
Muziekles Rijen
Gratis
Recensie met een gratis liedje bij De wedstrijd van Schildpad en Haas
Haas en Schildpad of als MP3
bladmuziek bij Haas en Schildpad.

Kennen jullie de fabel van schildpad en haas van Aesopus, een Griekse verteller die ongeveer 2500 jaar geleden leefde? In de fabel over de haas en de schildpad houden de twee dieren een wedstrijd. De haas denkt makkelijk te zullen winnen en spant zich totaal niet in. Onderweg denkt hij gerust een dutje te kunnen doen, maar als hij wakker wordt, heeft de schildpad de finish al bereikt. Zo verliest de haas toch de wedstrijd.

Schrijfster Rian Visser wilde hier iets mee tijdens de Kinderboekenweek 2013 toen het thema 'Klaar voor de start' was. Er was alleen geen enkel Nederlands kinderboeken te vinden waarin dit verhaal voorkwam. 'Dan maak ik er zelf maar één!' dacht ze. Het resulteerde in het prentenboek 'De wedstrijd van Schildpad en Haas'. Het is een vrolijk, sportief prentenboek geworden met een leuke variatie. Rian vond het wat saai dat de Haas in slaap viel. In plaats daarvan slooft Haas zich onder de wedstrijd zo uit, dat hij geblesseerd raakt en Schildpad alsnog de wedstrijd wint!

Een boek met prachtige illustraties van Tineke Meirink, dat uitnodigt tot bewegen! Leuk als voorbereiding op een sportdag of de Koningsspelen. Rian schreef er ook nog een leuke digibordles bij die je gratis kunt downloaden. Ze heeft er een eenvoudig liedje bij geschreven dat ik heb voorzien van een arrangement. Je kunt het hier downloaden.

Wil je nog meer liedjes die bij dit leuke thema passen? Op mijn CD 'Zing je fit' staan de liedjes 'de hardloopwedstrijd' en 'Kom mee sporten'.

Ga terug naar boven om het liedje te beluisteren.


Delen op:

Algemene voorwaarden Lekker zingen producties | K.v.K. 17222107