Home | Contact | Voorstellen | Download bestelling
Winkelwagen
Liedjes
Lesidee
Workshop
Muziekles Rijen
Gratis
Recensie met een gratis liedje bij Logeerbeer
Heimwee of als MP3
bladmuziek bij Heimwee.

Op de dag dat ik dit boek in mijn bezit kreeg, durfde mijn dochter voor het eerst sinds tijden bij haar overbuurmeisje te gaan logeren. Met haar knuffels, haar eigen dekbed en haar eigen kussen was het eindelijk gelukt! Deze keer ging rond middernacht een keer niet de telefoon, dat ik haar op moest komen halen, omdat ze haar eigen bedje zo miste. Hoera! We waren zo trots met z'n allen!

Heimwee. Daar krijgen we vroeg of laat allemaal wel mee te maken. Zelfs als volwassene overvalt het gevoel je nog wel eens. Lig je net op je luchtbed in een tentje in zuid Frankrijk en dan mis je ineens je lekker bedje, de vertrouwde geluiden uit je straat, de poes die ineens op je bed springt...

In 'Logeerbeer' wordt dit heel mooi verwoord. Knuffelbeer Knoef woont in de poppenhoek van school. De juf vindt het een beetje zielig voor Knoef, dat hij altijd maar alleen is 's nachts. Knoef wordt een logeerbeer en mag steeds bij een kindje uit de klas logeren. Hij mag eerst bij Kas slapen. Bij Kas is het leuk, maar als Knoef in bed ligt, mist hij de andere knuffels en poppen uit de poppenhoek. Hij heeft vreselijke heimwee! Gelukkig verzinnen Kas en de juf een oplossing. Knoef mag zijn knuffelkonijn Moemeltje en een foto van alle vriendjes uit de poppenhoek meenemen naar de volgende logeerpartij.

Dit boek is geweldig om met je kind te lezen als het last van heimwee heeft. Helaas is mijn eigen dochter allergisch voor prentenboeken sinds ze naar groep 3 gaat, maar het komt zeker nog wel eens van pas bij mijn zoontje van twee jaar. De illustraties van Elisah De Bruycker zijn prachtig. Ze passen helemaal in de sfeer van het boek. Het zijn gezellige tekeningen. Op elke bladzijde staan leuke details waar je tijden naar kan kijken, zoals het leuke speelgoed van Kas en de inhoud van de koffer van Knoef.

In de kleuterklas kun je het boek heel goed gebruiken. Vaak is er wel een logeerbeer aanwezig, die bijvoorbeeld een nachtje mee mag met een jarige. Dit boek is een mooie aanleiding om over heimwee te spreken met de kinderen. Dit hoeft natuurlijk niet alleen over heimwee tijdens een logeerpartijtje te zijn. Je kunt ook heimwee hebben als je gewoon op school bent. Misschien is het een goed idee om de logeerbeer uit de klas ook zijn eigen vertrouwde knuffeltje mee te geven.

Het boek is verkrijgbaar in alle (internet) boekenwinkels. Meer informatie over de schijfster en over haar boeken kun je vinden op: www.annievangansewinkel.nl

Ik heb bij 'Logeerbeer' een sfeervol liedje geschreven, dat heel goed te gebruiken is, in combinatie met het boek.
Ga terug naar boven om het liedje te beluisteren.


Delen op:

Boekentips voor de winter


Algemene voorwaarden Lekker zingen producties | K.v.K. 17222107