Home | Contact | Voorstellen | Download bestelling
Winkelwagen
Liedjes
Lesidee
Workshop
Muziekles Rijen
Gratis
Recensie met een gratis liedje bij Bengeltje heeft bananen in zijn oren
Bengeltje of als MP3
bladmuziek bij Bengeltje.

Harriët Gargoskij heeft een boekje geschreven (en geïllustreerd) over een klein jongetje dat Bengeltje heet. Bengeltje is een beetje ondeugend. Soms kan hij niet zo heel goed horen, want dan zitten er bananen in zijn oren. Hij hoort dan niet zo goed, wat papa en mama allemaal zeggen.

Toen ik dit boekje voor het eerst inkeek, was mijn eerste gedachte: Dit gaat over mijn zoontje van drie. Hij heet Melle, maar hij zou net zo goed Bengeltje kunnen heten. Melle leek zichzelf er ook in te herkennen. Ik heb het keer op keer voorgelezen en na elk verhaaltje riep hij 'dat doe ik ook altijd mama!' De verhaaltjes zijn ook zo ontzettend herkenbaar: Bengeltje speelt met zijn eten; hij plast in zijn broek omdat hij geen tijd heeft om naar de WC te gaan; hij rent met een boodschappenkarretje net iets te hard door de winkel en botst tegen een meneer; hij spettert de badkamer nat etc. En telkens roept papa of mama 'niet doen Bengeltje!' Maar Bengeltje hoort het niet. Hij heeft bananen in zijn oren.

Kinderen tussen de 2,5 en 5 jaar zullen zich helemaal in Bengeltje kunnen verplaatsen en dat maakt het boekje ook zo leuk. Gewone alledaagse dingen met alledaagse boevenstreken. Het gaat over een jongetje, maar meisjes zullen zich hier zeker ook in herkennen. De illustraties zijn eenvoudig en kleurrijk. Precies wat jonge kinderen aanspreekt.

Ik heb een liedje geschreven over Bengeltje. Jullie maken hier een beetje kennis met dit ondeugende jongetje. Koop dit boekje om aan je kind of aan je groep voor te lezen en 'Ik heb bananen in mijn oren' zal een begrip worden!

Lees meer over deze boeken en de auteur.


Delen op:

Algemene voorwaarden Lekker zingen producties | K.v.K. 17222107